Hjälp oss hjälpa barnen

Ge ett glädjefyllt minne för barn som kämpar med en tuff vardag. Saplingbladet är vår serietidning som ger våra barn och ungdomar en plattform för att uttrycka sina känslor, erfarenheter och drömmar.

Bild på flicka som ritar en serietidning

Alla utgåvor

Här kan du läsa alla våra tidigare utgåvor.

Om Saplingbladet -

Vi är ett vård- och omsorgsbolag som hjälper bl.a. barn i utsatthet och som bor i skyddade boenden. Saplingbladet är vår nya serietidning som ger våra barn och ungdomar en plattform för att uttrycka sina känslor, erfarenheter och drömmar. Saplingbladet är en tidning skapad av barnen för barnen.

 • Vad är Saplingbladet? Saplingbladet är en serietidning där vi kommer att inkludera artiklar, nyheter, tips och roliga fakta som våra barn själva har valt ut.
 • För både nöje och lärande

  Det centrala syftet med Saplingbladet är att skapa nöje, framhäva värden, stimulera kreativitet, förbättra läskunnighet samt att bilda och informera. Genom våra berättelser hoppas vi kunna förmedla viktiga värden och etiska principer som kan påverka läsarnas tankesätt och beteende positivt.

  Med starten av Saplingbladet öppnar vi en ny värld där barns och ungdomars röster, historier och fantasier kan blomstra. Genom spännande berättelser, intressanta karaktärer och visuell stimulans syftar vi till att skapa en engagerande och underhållande plattform.

 • Hur kan du hjälpa oss?

  I december 2023 lanseras den första upplagan av Saplingbladet och vi hoppas att den kommer att vara en källa till inspiration, glädje och lärande för våra unga läsare. Genom att samarbeta med oss blir du en del av denna spännande resa att stärka och uppmuntra barnens röster.

  Tidningen trycks i 1000 exemplar en gång varje kvartal och skickas ut till Saplings placerade ban, inklusive de barn som har upplevt våld och befinner sig i skyddade boenden, barn som bor i jour- och familjehem samt barn som är placerade på andra boenden. Tidningen kommer även att skickas till relevanta myndigheter. Vi ser fram emot att intervjua dig och dela din historia med våra läsare. Tillsammans kan vi skapa en positiv inverkan på barnens liv och inspirera dem att drömma stort och nå högt.